july

26julAll DayAnna Névnap

Event Details

Anna névnap(ok): július 26.Egyéb névnap(ok): -

Az Anna név eredete

Mikor van Anna névnap?Héber eredetű név, a Channá, Hanná héber nevek átvett formája. Több jelentéssel is bír, amelyek mind hasonlóak egymáshoz, mint például báj, kecsesség, könyörület, kegyelem. A föld és termékenység héber istennőjétől eredeztethető.A név védőszentje Szent Anna, Szűz Mária anyja, és Jézus Krisztus nagyanyja.

Becenevei:

Rokon nevei és becézései közé tartoznak többek között a Panna, Panni, Panka és Anni nevek.Hasonló eredetű nevek közé tartoznak az Annamária, Annamari, Annabell, Annabella, Anita, Anka, Anett, Hanna, Nina.Továbbbi becézések: Ani, Annika, Ancsika, Annuka, Annula, Ancsa, Annácska, Panni, Pannácska, Panka, Anci, Ancsi, Panna, Pancsi, Nusi, Nusika. Rokonnevei: Anada, Anélia, Anda, Ani, Anica, Anika, Anilla, Anina, Aminka, Anka, Anni, Kisanna, Kisó, Nanett, Nanetta, Nina, Ninell, Ninett, Ninetta, Ninon, Panka, Panna, Panni, Annaliza, Annaléna, Annarita, Annaróza, Annavera, Annabella, Anita, Anikó, Anetta, Annabell, Annabel, Annamária, Annamari, Mariann, Marianna, Julianna, Juliann, Zsuzsanna, Uljanna, Kíra.

Az Anna név jelentése:

Rendkívül intelligens, érzékeny, művészi hajlamú személyiség, kissé befelé forduló, de alapvetően szereti a társaságot. Türelmes és megértő.

Anna Jellemzése:

Rövid jelentése: kegyelem, Isten kegyelme, kellem, kecsesség, bájBájos, kedves, szeretetteljes és érzelmes személyiség, akit szenvedély és szeszély jellemez. Ragaszkodótípus, nyílt és őszinte, könnyen alkalmazkodik, ezért stabil kapcsolatokat tud kialakítani.Szeret társaságban lenni, fontosak számára a család és a barátok. Vonzó személyiség, akinek öröm a társaságában lenni, így nem kell félnie az egyedülléttől. Ha valaki csalódást okoz neki vagy becsapja, akkor könnyen megharagszik, nem tűri el az ilyen embert maga körül.Éleseszű és kreatív, jó érzéke van a művészetekhez. Sokszor inkább az érzéseire hallgat, mintsem a józan eszére, emiatt előfordulhat, hogy bajba kerül. Érzékeny típus, fontos számára a kölcsönös szeretet és tisztelet.

Anna Gyakorisága

1995-től egyre népszerűbb utónévvé vált, és több mint húsz éven őrzi immár helyét az öt leggyakoribb női név sorában. 2017-ben a Hanna az első, az Anna pedig a második helyen szerepelt a leggyakoribb utónevek között, a Panna a 41., míg az Annabella a 83. legnépszerűbb női név volt.

Híres magyar Annák

Pár híres magyar Anna:
  • Adamis Anna (dalszövegíró)
  • Báthy Anna (opera-énekesnő)
  • Fehér Anna (színésznő)
  • Jókai Anna (író)
  • Kéthly Anna (politikus)
  • Orosz Anna (színésznő, szinkronszínész)
  • Pálmai Anna (színésznő)
  • Kelemen Anna (hostess)

Time

All Day (Friday)