Eleonóra névnap(ok): február 21.

Egyéb névnap(ok): július 9., július 11., július 12.

Az Eleonóra név eredete

Mikor van Eleonóra névnap?

Az EleonĂłra az arab Ellinor nĂ©vbĹ‘l ered több nyelv közvetĂ­tĂ©sĂ©vel lett hĂ­res. Az Ellinor jelentĂ©se az ‘Isten a világosságom’.

Előbb spanyol közvetítéssel jutott spanyol el franciaországba majd onnan Angliába, ahol népszerű lett. Nem meglepően, a jelentése: fény, fáklya.

Rokon nevei a LenĂłra, Ella, LeonĂłra, Nelli, NĂłra, Norina Ă©s Elli.

Becézési formái az Eli, Elike, Eleonórácska, Nóra, Nórika, Nóri, Leonóra, Lenci.

Az Eleonóra név jellemzése

A karrierjében maximalista, mindig a sikerre törekszik, nehezen viseli a kudarcokat. Rengeteg energiával vág bele új feladatokba. Sok mindenben tehetségesnek mutatkozik, és több dologban ki is próbálja magát.

A név olyan egyéniség kialakulását támogatja, aki igényli a változatosságot.  Érdekes, hogy annak ellenére, hogy fontos számára a mozgalmasabb élet, a rendszerek biztonsága mégis nagy erővel vonzza. Annyira, hogy néha teljesen belevesz az egyhangúságba. Munkájában, napi feladataiban a kihívást keresi. Képes keményen, koncentráltan dolgozni, de csak addig, amíg az adott tevékenység próbára teszi.

Az Eleonóra név gyakorisága

A kilencvenes években ritka névnek számított, és a kétezres években sem szerepelt a száz legnépszerűbb magyar női keresztnév között.

Híres Magyar Eleonórák

Pár híres magyar Eleonóra:

  • TĂ©glási EleonĂłra (válogatott labdarĂşgĂł)